LED крушка

3 лесни начина да намалите сметката си за ток

Кой не би искал да спести няколко лева от месечната си сметка за електричество? Дори ако се опитвате да бъдете енергийно ефективни, вероятно все още плащате твърде много. Добрата новина е, че има някои лесни и рентабилни надстройки, които можете да направите, за да намалите сметката си за електричество. Ето три прости съвета, които можете да използвате днес, докато сте в рамките на бюджета.

1. LED крушки

LED крушките са лесно надграждане за всеки, който търси начини да спести пари от сметките си за електричество. LED крушките използват значително по-малко енергия от традиционните крушки с нажежаема жичка – 75% по-малко – което води до по-ниски разходи за енергия с течение на времето. В допълнение, те издържат 25 пъти по-дълго от традиционните крушки, което означава, че ще се нуждаят от по-малко смени с времето. Това намалява дългосрочните разходи, свързани с разходите за осветление.

Средният дом има 10 електрически крушки. Да приемем, че ги включвате пет часа на ден по 0,13 ст. за киловатчас. Ако преминете от стандартната нажежаема жичка от 75 вата към еквивалентната 11-ватова LED крушка, ще спестите близо 600 лева на година! За 10 години това е близо 6000 лева повече във вашата банкова сметка. Освен че ви помагат да спестите пари, LED крушките произвеждат по-ярка и по-естествена светлина и са много по-добри за околната среда. Тъй като цената на LED крушките е почти същата като крушка с нажежаема жичка, е лесно да смените крушките си днес.

2. Интелигентни щепсели и контакти

Интелигентните щепсели и контакти са идеалното решение за тези, които искат да контролират потреблението на енергия, без да се налага ръчно да изключват уредите. Интелигентните щепсели ви позволяват да настроите автоматизирани графици, така че вашите уреди да се изключват, когато не е необходимо да работят. Това означава, че дори да забравите да изключите нещо, то автоматично ще се изключи след определен период от време. Това също така ви позволява да наблюдавате потреблението на електроенергия с данни в реално време, така че да можете да видите точно колко енергия използва всеки уред във всеки един момент.

В допълнение, интелигентен щепсел може да ви помогне да разберете по-добре вашите навици за потребление на енергия. Когато се свържете с приложения като Amazon Alexa и Google Home, можете да получите представа как можете да спестите още повече енергия и пари. С вашите потенциални спестявания щепселът ще се изплати за около два месеца.

3. Интелигентни термостати

Интелигентните термостати са чудесен начин да оптимизирате системите за отопление и охлаждане на вашия дом, като същевременно намалите сметката си за електричество. Интелигентният термостат използва сензори за движение, температурни сензори и други технологии, за да регулира температурата в различните стаи според това, което е необходимо през деня. Той автоматично настройва температурата във вашата къща въз основа на вашите предпочитания, както и на времето.

Това помага да се спести енергия, като се използва само толкова, колкото е необходимо във всеки даден момент и се намалява количеството загубена енергия от прекомерна или недостатъчна употреба на системи за отопление или охлаждане. Въз основа на потенциалните спестявания, термостатът ще се изплати за около шест месеца.

Като направите само няколко прости надстройки в къщата, като инсталиране на интелигентни щепсели и контакти, инвестиране в интелигентен термостат и замяна на стари крушки със светодиоди, можете да намалите разходите си за електричество всеки месец. Тези надстройки не само ще ви помогнат да спестите пари сега, но имат и дългосрочни ползи като намалени разходи за поддръжка и подобрена екологична устойчивост. Като направите тези промени, можете да започнете да спестявате пари днес.


Публикувана

в

от

ПОЗВЪНЕТЕ СЕГА